3000 kr och nu i butik

Nu släpper Huawei sportklocka specifikt för löpare: Huawei Watch GT Runner

Huawei utökar Watch GT-serien med sin lättaste mest exakta smartklocka hittills.

Publicerad Uppdaterad

Watch GT Runner som nu finns i svenska butiker är en smartklocka med sportigare utseende än vad vi är vana att se från Huawei. Den tar en hel del av funktionerna från den befintliga GT-serien av klockor och kombinerar dessa med några nya. När det gäller mätning av puls och gps-position så ska Watch GT Runner vara Huaweis mest exakta klocka hittills. Den är även tillverkarens lättaste klocka och väger 38,5 gram, för övrigt lika mycket som den senaste Apple Watch series 7 med 45 mm-boett.

Huawei Watch GT Runner fungerar både tillsammans med Iphone och med Android och den kopplas till Huaweis app Hälsa som går att ladda ner till båda plattformarna. Batteritiden på klockan är som Huaweis klockor brukar erbjuda med åtta dagar intensiv användning eller 14 dagar i det så kallade smartläget.

Huawei Watch GT Runner ger dig enkel tillgång till de flesta funktionerna direkt i urtavlan, vilket är smidigt och utöver stöd för löparen så kan klockan så klart som andra Huawei-klockor även mäta bland annat din sömn, syrehalten i blodet, ange din mjölksyratröskel efter att du genomfört ett test för det, visa notiser från telefonen (men inte låta dig svara på dem) samt spela musik du laddar in.

Huawei Watch GT Runner börjar säljas idag och kostar 3000 kronor.