Efter förseningen

Nu släpps snart Homepod, men inte i Sverige

Redan i övermorgon drar förhandsbokningen av Apples försenade AI-högtalare Homepod igång. Därefter blir det butikspremiär den 9 februari. Men i Sverige får vi vackert vänta vidare.

Publicerad Uppdaterad

Inte nog med att Apple rent generellt varit sena in i matchen när det handlar om AI-högtalare. Produkten Homepod blev dessutom försenad och kunde inte släppas till julhandeln som planerat. Apple ville fila på en del saker rörande både hård- och mjukvaran och utan att precisera sig närmare utlovades en lansering ”tidigt under 2018”. Men nu har ett lanseringsdatum till slut offentliggjorts. Det är den 9 februari som högtalaren kommer att kunna köpas över disk. Förhandsbokningarna öppnar däremot redan nu på fredag. Men det vill till att man bor i Australien, USA eller Storbritannien om man vill ha ett exemplar, då lanseringen är begränsad till just de tre länderna intialt. Apple har inte preciserat när andra marknader kan bli aktuella, men nämner att Frankrike och Tyskland är aktuella ”till våren”. 

Begränsad första leverans

Redan förra veckan kom uppgifter om att en första – och mycket blygsam – leverans av Homepod-enheter hade lämnat Apples tillverkningspartner. Prognosen som flera analytiker kommit med pekar dessutom inte på att Apple kommer att tillverka några enorma mängder av högtalare under året, vilket sannolikt innebär att utrullningen blir ganska begränsad. 
Med tanke på att Homepod är tänkt som en hifi- och multirumslösning primärt och en AI-högtalare i andra hand, så är det anmärkningsvärt att enheten inte får stöd för varken multirum eller stereo direkt vid lanseringen. Enligt Apple ska den funktionaliteten komma ”senare i år”.

Källa