Prestandamonster

Nvidias nya chipset i benchmark

Nu har vi inte längre bara Nvidias ord på att det nya chipsetet Tegra X1 kommer att bli ett riktigt prestandamonster.

Publicerad Uppdaterad

En referensplattform som drivs av Nvidias chipset Tegra X1 har dykt upp i benchmark-testet Antutu, och om siffrorna stämmer har Nvidia rätt i att chipsetet är något i hästväg.

Chipsetet sitter i en enhet med 3860x2140 pixels skärmupplösning, det vill säga rejält mycket mer högupplöst än dagens surfplattor. Fler pixlar kräver mer beräkningskraft, annars blir enheten långsammare, men trots det fick enheten strax under 75000 i Antutus totalpoäng. Som jämförelse fick Nexus 9, som använder Nvidias tidigare chipset Tegra K1, 54500 i vårt Antutu-benchmark och Apple Ipad Air 2 fick 63000, detta alltså med skärmar med lägre upplösning.

Tegra X1 använder precis som Qualcomms kommande Snapdragon 410 en arkitektur mef fyra snabbare Arm A57-kärnor och fyra mer energisnåla A53-kärnor, men till skillnad från normalt där de fyra strömsnåla används i stället för de snabba när energi ska sparas har chipsetet en avancerad styrkrets som fördelar uppgifterna mellan alla åtta kärnorna beroende på typ av uppgift. Chipsetet har också en ny supersnabb grafikkrets, vilket är Nvidias traditionella kärnområde.Enligt Nvidia ska X1 också vara svalare och dra mindre ström än föregångaren K1.

Än så länge finns det ingen enhet att köpa som använder Tegra X1, men Nvidia håller en presskonferens den 3 mars då man väntas visa upp en ny version av sin egna Shield Tablet med Tegra X1.

Källa