1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-app-for-e-bocker-pa-minoritetssprak
570252
Nyheter
falskt
Nu ska fler kunna läsa e-böcker

Ny app för e-böcker på minoritetsspråk

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/kb_bladdra.jpg?itok=CYBs58yN', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/kb_bladdra.jpg?itok=Rh-UAF9i', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/kb_bladdra.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Kungliga biblioteket lanserar app för e-böcker på samiska och romani.

Kungliga biblioteket har lanserat e-boksappen Bläddra som vänder sig till personer som vill läsa böcker på minoritetsspråken samiska och romani chib.

Bläddra är en del av ett uppdrag som Kungliga biblioteket har fått från regeringen som innebär att man ska göra en satsning på minoritetsspråk. Till att börja med omfattar Bläddra romani chib (arli, kale, kelderash, lovari och svensk romani) samt samiska (lulesamiska, nordsamiska, pitesamiska, sydsamiska och umesamiska). Framöver är avsikten att även finska, jiddisch och meänkieli ska omfattas.

Bläddra är helt kostnadsfri och erbjuder litteratur för vuxna, ungdomar och barn. Det får att få tag på e-böckerna överallt i landet och det krävs inget konto eller inloggning för böckerna som blir tillgängliga även offline.