https://www.mobil.se/nyheter/ny-app-ska-hj-lpa-dig-v-lja-billigaste-abonnemanget
565073
Nyheter
Minimerar räkningen

Ny app ska hjälpa dig välja billigaste abonnemanget

Bill Minimizer heter appen som först tar reda på hur mycket du använder din mobiltelefon och sedan föreslår billigaste abonnemanget baserat på ditt användarmönster.

Det första vi får göra när vi installerat appen är att godkänna alla behörigheter som appen frågar om. Den finns bara för Android och anledningen till det är att det är här som appar kan få tillgång till din användning. Efter att ha godkänt att appen ska få ringa samtal och skicka sms samt spåra din användning får du tips om de bästa abonnemangen. Det här tar alltså hänsyn till hur mycket data du använder, samt hur mycket du ringer och skickar sms. Eftersom många abonnemang idag inkluderar obegränsat med samtal och sms är det dock datamängden som kanske är mest intressant.

Extra data “för billigt”

Det är så klart lätt att baserat på sin senaste faktura veta ungefär hur mycket data man använder och det skulle ju begränsa nyttan av appen. En intressant funktion är dock att appen även tar hänsyn till de operatörer som prissatt extra data “allt för billigt”. Vi får till exempel tips om att Telia Mobil Rörlig med 0,2 GB inkluderad data hör till de billigare alternativen trots att vi i exemplet använder 5 GB per månad. Vill du så kan du även själv justera användningen och manuellt ange en datapott, antalet minuter samtal och hur många sms du ska skicka per månad. I nästan samtliga fall när vi testar blir Hallon och Vimla segrande och erbjuder de lägsta priserna.

Jämför inte allt

Värt att poängtera är så klart även att appen när den ger förslag på abonnemang enbart ger tips baserat på de saker den mäter. Tillgången till kundservice och extratjänster som wifi-samtal och liknande vägs inte in och saknas ju ofta hos billigare operatörer som Vimla och Hallon. Värt att tänka på innan man bestämmer sig för att byta aboennamng är ju även hur täckningen ser ut för de platser där du oftast befinner dig.

Relaterade artiklar