Enklare alternativ

Ny billigare Apple Pencil lanserad

Den är magnetisk och du fäster den på sidan av Ipad. Pennan har bra precision och låter dig rita eller anteckna och sensorer känner av hur pennan lutas. Dessutom är den billigare än tidigare pennor.

Publicerad Uppdaterad

Fler alternativ kallar Apple det när de nu släpper en billigare Apple Pencil. Precis som tidigare modell kan den redan när du håller den strax över skärmen ge dig en förhandsvisning, via den så kallade hover-funktionen. 

Första Apple Pencil med usb-c

Denna den tredje generationens Apple Pencil fungerar med alla Ipads som har usb-c och pennan i sig laddas via en usb-c-port du får fram genom att dra i pennans ände, vilket ger åtkomst till usb-c-porten. Priset på nya billigare Apple Pencil är 1095 kronor när den släpps till försäljning i början av november. Det är 700 kronor billigare än den befintliga andra generationens Apple Pencil. 

Nu med usb-c men utan trådlös laddning

Kompromisserna i denna nya Apple Pencil innebär att den inte kan laddas eller paras med din Ipad trådlöst och den saknar även funktionerna för att känna hur hårt du trycker och den låter dig inte klicka på pennans kant för att byta mellan olika verktyg. Istället för att ladda när du fäster pennan magnetiskt vid Ipad så går pennan in i sömnläge för att spara batteriet.

Apple Pencil med usb-c släpps i början av november för 1095 kronor och befintliga Apple Pencil andra generationen kommer finnas kvar till försäljning. Den kostar 1795 kronor och laddas trådlöst. Även första generationens Apple Pencil, då med lightning-kontakt finns kvar till försäljning då för 1395 kronor.