https://www.mobil.se/nyheter/ny-chromecast-tycks-fa-bluetooth-och-forbattrat-wifi
565743
Nyheter
Hög tid för uppdatering

Ny Chromecast tycks få bluetooth och förbättrat wifi

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/chromecast-01_2.jpg?itok=WxNB3Y4c', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/chromecast-01_2.jpg?itok=ORcX0xMl', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/chromecast-01_2.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Detaljer i dokument som lämnats in till den amerikanska telekommyndigheten FCC skvallrar om att en ny och förbättrad Chromecast-enhet är på gång. Den nya streaming-enheten tycks bland annat få bluetooth.

Chromecast är ett etablerat begrepp och en mycket vanlig lösning för den som vill streama bild och/eller ljud från sin telefon eller surfplatta till exempelvis en tv eller stereoanläggning oavsett om det är fårn en Android, en dator eller en Ios-enhet som Iphone eller Ipad. Och det börjar onekligen bli dags för en uppdatering på hårdvarusidan. Den senaste generationen Chromecast-enheter dök nämligen upp 2016 då Google lanserade Chromecast Ultra med stöd för 4K-upplösning. Att Google haft en ny generation under utveckling har förvisso varit allmänt känt, men nu ser den ut att vara på gång. En del detaljer har nämligen avslöjats av dokument som lämnats in till FCC (Federal Communications Commission), som godkänner enheter som ska säljas i USA. 

Mer stabilt wifi

Utöver att den nya enheten kommer att vara rustad med bluetooth, så har Google även förbättrat wifi-stabiliteten. Detta genom att förse den nya versionen av Chromecast med en ny antenn för 5 GHz-bandet som ska vara 55 procent mer stabil än den tidigare lösningen. Den nya generationen Chromecast-enheter förväntas visas upp i samband med Googles hårdvaruevent i oktober i år, då även de nya Pixel-telefonerna lär offentliggöras.