https://www.mobil.se/nyheter/ny-gear-s-p-ifa
563864
Nyheter
Två Samsungklockor i stället för en

"Ny Gear S på IFA"

En Samsungrepresentant har uppgivit att vi kommer att få se en ny variant av Gear S-klockan på IFA-mässan i berlin nästa vecka.

Igår råkade Samsung oavsiktligt visa upp aktivitetsarmbandet Gear Fit 2 Pro. Det var Samsungs mobilchef DJ Koh själv som i en intervju med CNBC uppgav att vi får se en ny Gear S nästa vecka.

Såvida han inte tänkte på Gear Fit 2 Pro, som onekligen har mycket gemensamt med Gear S-serien, kan vi alltså få se två nya klockor från Samsung nästa vecka.

Det har läckts en hel del om Gear Fit 2 Pro även innan Samsung råkade göra själva, men om en ny Gear S har vi inte hört något alls tidigare. Det skulle dels kunna bero på att det rör sig om en mycket liten uppdatering, kanske ett nytt utseende. Å andra sidan kan det handla om att man kommer att visa en ny klocka nu, men säljstarten ligger flera månader framåt. Läckorna är alltid färre vid lansering långt innan säljstart, och det fanns tillexempel inga foton på Apple Watch innan lansering, då den förmodligen fanns i få färdiga exemplar då och började säljas drygt ett halvår senare.

Koh medgav också att smartklockan som produkt inte slagit igenom så mycket som väntat, vilket han tillskriver att de inte erbjuder många egenskaper som konsumenterna uppfattar som användbara. Fler hälsosensorer och mer information i klockan skulle kunna göra den mer attraktiv, enligt Koh, men han påpekade att nuvarande sensorteknologi inte ser ut att vara tillräckligt.

Källa