Fan Edition på väg tillbaka?

Ny indikation på kommande Samsung Galaxy S23 FE

En ny certifiering tyder på att Samsung kanske släpper en Galaxy S23 FE.

Publicerad Uppdaterad

Förra året kom det inte någon FE-version (Fan Edition) av Galaxy S22, främst på grund av den då rådande kretsbristen. Det har även spekulerats i att Samsung inte skulle ha några planer på att släppa någon FE-version av årets Galaxy S23, men en certifiering för ett batteri som har dykt upp i Sydkorea kan eventuellt peka på motsatsen.

Batteriet har modellnamnet EB-BS711ABY, vilket är ett modellnamn som har dykt upp tidigare i samband med en icke utannonserad mobil från Samsung med modellbeteckningen SM-S711. Enligt tidigare läckor är SM-S711 modellbeteckningen på den påstådda Samsung Galaxy S23 FE.

SM-S711 har även dykt upp i andra sammanhang. På Samsungs firmware-servrar har de första testversionerna för en SM-S711B, vilket enligt Samsungs standard för att namnge enheter skulle vara en europeisk version av Galaxy S23 FE.

Enligt tidigare läckor kan Galaxy S23 FE komma att göra ett stort avsteg från de vanliga S23-modellerna genom att inte använda en Snapdragon, utan istället använda Samsung egna Exynos 2200. Det är processor som bland annat sitter i Galaxy S22. Processorn är visserligen en generation äldre än de Snapdragon 8 Gen 2 som sitter i Galaxy S23, men har sedan lanseringen både optimerats och förbättrats rent prestandamässigt, plus att den billigare vilket gör det enklare att då ner slutpriset på mobilen.

Källa