1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-ipad-kan-fa-usb-c-och-5g
572282
Nyheter
falskt
Ny instegs-Ipad under utveckling

Ny Ipad kan få usb C och 5G

Läckor hävdar att en ny budget-Ipad kommer att innebära en rad förändringar.

Det är publikationen 9to5Mac som har varit i kontakt med läckande personer som hävdar att Apple arbetar med en ny Ipad som är tänkt att bli en form av introduktions-Ipad med en prislapp som placerar den i billigare änden av prislistan.

Kodnamnet för denna tionde generationens Ipad ska vara J272 och enligt läckorna kommer denna nya Ipad att drivas av systemkretsen A14 Bionic, men framför allt erbjuda 5G samt usb-C-anslutning. Det skulle i så fall innebära att hela Ipad-sortimentet får usb-C då Ipad Pro uppdaterades med usb-C 2018, Ipad Air 2020 och Ipad mini 2021.

Den nya Ipaden påstås dessutom få en retina-skärm som eventuellt kommer att vara lite större, i så fall troligtvis 10,5 eller 10,9 tum, jämfört med den befintliga 10,2 tum stora lcd-skärmen.

En uppdatering från den befintliga A13 Bionic till A14 Bionic skulle kunna resultera i en prestandaökning på ungefär 30 procent.

Eventuellt kan Apple komma att presentera den nya modellen tillsammans med de nya Iphone-modellerna senare under hösten.

Källa