1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-iphone-se-med-5g-vantas-i-mars-eller-april
571481
Nyheter
falskt
5G och hemknapp

Ny Iphone SE med 5G väntas i mars eller april

Apple förbereder sig som bäst för årets första lanseringsevent och enligt Mark Gurman på Bloomberg inkluderar det en ny Iphone SE. Särskilt påtagliga nyheter ska vi dock inte räkna med.

Med en design som efterliknar Iphone 8, med fysisk hemknapp och breda kanter över- och under skärmen så bjuder inte den kommande Iphone SE på några innovationer. Det är ju heller inte dess syfte eftersom det ska vara ett billigare alternativ till vanliga Iphone. De främsta nyheterna i kommande Iphone SE är enligt Marc Gurman på Bloomberg uppdaterat systemchipp och stöd för 5G. Nuvarande Iphone SE släpptes i april 2020, för snart två år sedan och drivs av 2019 års A13-chip, med 4G som snabbaste nätstandard.

Marc Gurman som lämnar all den här informationen i sitt nyhetsbrev räknar inte med att Apples lansering i vår blir ett fysiskt event, utan digitalt och detsamma räknar han med för årets utvecklarkonferens WWDC i juni då IOS 16 troligen presenteras. Under 2022 räknar den vanligtvis välunderrättade Gurman med en ny Ipad Pro med trådlös laddning, nya Apple Watch, såväl en ny Apple Watch SE, en vanlig Apple Watch 8 och en tåligare version speciellt för extremsportare.

Eventuellt kan vi även få se Apple AR- och VR-headset med eget operativsystem. Där är dock Mark Gurman mer osäker, för dess tidsplan har förskjutits flera gånger tidigare.