Sägs få en bredare internationell lansering

Ny och billigare variant av Galaxy Fold påstås vara på gång

Om den nuvarande versionen av Galaxy Fold inte letar sig hit till Sverige, så kan vi däremot kanske bli aktuella för en kommande variant.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs böjbara telefon Galaxy Fold fick en tuff start med diverse skärmproblem och lanseringen som skulle ha skett i våras fick skjutas upp. För några dagar sedan släpptes dock telefonen till slut på nytt i Sydkorea och Europa, och på fredag följer en lansering på den amerikanska marknaden. Det återstår förstås att se hur telefonen tas emot, och egentligen så är väl det här produktsläppet ingen jättebra temperaturmätare, eftersom Galaxy Fold ska tillverkas i förhållandevis få exemplar. Men det cirkulerar nu uppgifter om att en lite enklare (och därmed prismässigt mer överkomlig) variant av telefonen är på gång, och att den ska släppas på betydligt fler marknader. 

Den nya varianten av telefonen ska bland annat komma med 256 GB internt lagringsutrymme, snarare än de 512 GB som dagens version har. Bara en sådan sak lär göra att prislappen kan justeras nedåt rätt rejält. Enligt uppgifterna – som kommer från den inofficiella Samsungbloggen Sam Mobile – så ska den nya versionen av Galaxy Fold vara avsedd för såväl Nordamerika som Kina och Sydkorea. Några uppgifter om en eventuell lansering i Europa förekommer däremot inte. Den nuvarande versionen av telefonen är dock sedan ett par dagar tillgänglig att köpa i såväl Frankrike som Tyskland och Storbritannien, och om den nya versionen ska lanseras på fler håll så lär vi kanske få se den även här i Sverige. 

Källa