1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-snapdragon-kan-bli-forsenad
572060
Nyheter
falskt
Covid-19 drabbar kretsutvecklingen

Ny Snapdragon kan bli försenad

Den ökade mängden covidsjuka i Kina verkar drabba Qualcomms nya processor.

Tidigare rykten har gjort gällande att Qualcomms kommande vidareutveckling av Snapdragon 8 Gen 1 pro, den så kallade Snapdragon 8 Gen 1+, skulle komma att presenteras redan nu i maj. Detta enligt källor som publikationen Digital Chat Station har pratat med. De uppblossade utbrotten av covid-19 och de nedstängningar som det har lett till, ska dock ha lett till att den nya plattformen har förskjutits in i andra halvan av 2022.

Hur dessa förseningar kan komma att påverka vilka enheter som kommer att lanseras med den nya processorn återstår att se, då tillverkaren eventuellt kan stå inför valet att lansera enligt schema med en annan processor, eller att även de nya enheterna blir försenade in i näst halvår. För tillfället ryktas det om att den första mobilen med Snapdragon 8 Gen 1+ kan komma att bli Motorola Edge 30 Ultra, vilket inte verkar otroligt då Edge 30 Pro var den första att lanseras med Snapdragon 8 Gen 1.

Det bör även tilläggas att Snapdragon 8 Gen 1+ inte är det officiella namnet då processorn ännu inte är utannonserad av Qualcomm, utan enbart ett ryktesnamn.

Källa