https://www.mobil.se/nyheter/ny-sony-kan-bli-utan-h-rlursjack
564679
Nyheter
3,5 mm-uttagets död

Ny Sony kan bli utan hörlursjack

Sony kan bli nästa tillverkare att stryka 3,5 mm-uttaget i listan över funktioner enligt dokument från FCC.

FCC, Federal Communications Commission är en myndighet som måste godkänna vissa aspekter av alla telefoner som ska säljas i USA, och av dessa anssökningshanlingar kan man ofta lära sig ett och annat om kommande mobiler. Nu har det dykt upp en ny Xperia-modell från Sony, som av allt att döma saknar 3,5 mm-uttag.

För det första är FCC-etiketten placerad på telefonens övre kortsida, där normalt hörlursuttaget brukar sitta på Sonys telefoner (FCC brukar annars sätta sin etikett på sidan på Sonys mobiler). Det är ju i sig inte mycket till bevis, men ansökningshandlingarna innehåller även en bild på en adapter för att ansluta både headset och laddare samtidigt till telefonens USB-port. Denna adapter finns även med i listan över medföljande sladdar.

Telefonen i fråga uppges ha måtten 152,79 x 77,42 mm, med en 5,7 tum stor skärm. Jämfört med Sonys befintliga toppmodeller är det en betydligt mindre telefon än Xperia XZ Premium, ungefär lika bred men en halv centimeter högre än XZ1 Premium. Det mesta talar därför för att den har en skärm i det mer avlånga 18:9-formatet, något som också vore första gången för Sony. Det har ryktats om en Xperia XZ Pro med just 5,7-tumsskärm i 4K-upplösning.

Källa

Ämnen