Kan vara ny enhet på gång

Ny stor prissänkning på Essential PH-1

Nej, det vill sig uppenbarligen inte för Essential med företagets första smartphone PH-1. Nu kommer ännu en stor prissänkning som mer eller mindre bekräftar den saken.

Publicerad Uppdaterad

Android-skaparen Andy Rubins vision om den ultimata smartphone-enheten har fått sig både en och två törnar. Och sedan Essential PH-1 släpptes har rapporteringen mest handlat om diverse klavertramp och usla försäljningssiffror. Analysfirman IDC rapporterade så sent som i februari att enheten bara sålts i 88 000 exemplar, vilket får klassas som ett dunderfiasko, även om telefonen bara finns att köpa i USA och Kanada. Och nu kommer ytterligare ett tecken på att det hela havererat i form av ännu en rejäl prissänkning. En PH1- kostar nu inte mer än motsvarande 3 370 kronor, vilket är cirka 1 700 kronor mindre än när telefonen släpptes. 

Rykten om ny enhet

Huruvida prissänkningen blir permanent återstår att se. Möjligen har den ett samband med att en ny enhet är på gång, något som det cirkulerat en del rykten om. Essential har utlovat en uppföljare som hävdar ska vara bättre (vilket man kan tycka borde vara en självklarhet), men man har inte sagt någonting om när den kan bli aktuell. 

Källa