Annons

Klassisk design

Ny svensk smartklocka släpps i januari

Malmöbaserade teknikbolaget Anima lanserar det nya smartklockvarumärket Kronaby.

Publicerad Uppdaterad

Tyvärr framkommer inte speciellt många tekniska detaljer i Animas pressmeddelande och bolagets företrädare vill inte svara på frågor om till exempel vilket operativsystem man använder förrän klockan faktiskt lanseras. Vad man bjuder på nu är en smygtitt. När det gäller formgivningen av den kommande klockkollektionen så finns det lite mer information. 

Kronaby-klockarna, som debuterar med fyra unisexmodeller, kommer att ha traditionella urtavlor. Men bakom den analoga ytan ska det finnas möjligheter till anpassning och integration med mobilen. 

– Vi har designat och utvecklat en klocka som speglar vår passion för tidlösa och klassiska klockor, säger Sarandis Kalogeropulos. När du tittar på en Kronaby är det en elegant och exklusiv klocka med klassisk urtavla och visare, men inuti är urverket allt annat än klassiskt. Vi har utvecklat vårt egna smarta urverk, som tillsammans med en mobilapp kommer kunna skräddarsy funktioner för varje enskild bärare, säger Sarandis Kalogeropulos, en av Animas fyra grundare.      

Klockorna debuterar den 26:e januari 2017. De kommer ut i handeln under första halvan av året och kommer att finnas i utvalda butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien samt på Kronabys e-handelsplats.

Källa