https://www.mobil.se/nyheter/ny-version-av-apple-watch-sags-kunna-halla-koll-pa-anvandarnas-somn
566658
Nyheter
Apple kommer sent in i matchen

Framtida Apple Watch sägs kunna hålla koll på användarnas sömn

Ska Apples smarta klocka äntligen få en funktion för att hålla koll på användarnas sömn? Ja, Apple ska åtminstone ha testat saken under en längre tid.

Det är källor till Bloombergs ofta korrekt informerade Appleexpert Mark Gurman som hävdar att Apple har testat en funktion för sömnmonitorering under flera månader. Målet ska vara att förse 2020 års Apple Watch-klockor med finessen, som redan idag finns på mängder av konkurrerande smarta klockor och även många aktivitetsarmband. Det finns förvisso tredjepartsappar som medger sömnövervakning via Apple Watch, men med tanke på att klockans batteri inte är det bästa i klassen, så fungerar det lite sisådär. Att ladda sin Apple Watch över natten är näst intill vedertaget. 

Finns flera lösningar

Exakt hur Apple skulle kunna tänkas få det hela att fungera är oklart. Men antingen kommer en framtida version av klockan helt enkelt att ha ett batteri med betydligt bättre kapacitet, eller så har man tagit fram någon form av lösning där klockan konsumerar mindre energi under natten. En annan möjlighet är att man gjort laddningsförfarandet kvickare. Att Apple vill förse sin smarta klocka med sömnmonitorering är inte särskilt förvånande, då det finns ett uttalat häslofokus kring Apple Watch. Och sömnen är onekligen en av många parametrar som säger en hel del om hälsan.