Oklart när en ny modell kan tänkas dyka upp

Nya Airpods kan få brusreducering som kan justeras steglöst

En läckt animation visar att Apples nästa generation Airpods kan bjuda på spännande nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Vi börjar så sakteliga närma oss mitten av oktober, och frågan är om Apple har något ytterligare hårdvaruevent planerat under hösten. I så fall borde man meddela den saken väldigt snart. Det finns förstås en möjlighet att man släpper nya produkter även utan att ordna ett event, och det finns förstås även en möjlighet att ett andra event kan bli aktuellt längre fram. Men om tajmingen från tidigare år är något att gå på, så är det onekligen hög tid.

Efter att en ikon i en betaversion av IOS 13 nyligen visat en till synes ny version av true wirless-hörlurarna Airpods, så har förväntningarna på ett eventuellt event stigit en smula. Och nu tycks ytterligare detaljer om de nya hörlurarna ha läckt ut. Det är utvecklaren Guilherme Rambo som på Twitter har publicerat en animation som han hittat i IOS 13.2-betan, som visar hur ett par Airpods har ställbar brusreducering. Med hjälp av ett reglage ska man kunna ställa in exakt hur mycket brusreducering man för tillfället vill ha, något som är en utmärkt idé om man bara får det hela att fungera tillfredsställande.

Brusreducering påverkar ju som kanske bekant ljudkvalitén negativt, och att kunna ställa ned den något i miljöer där det kanske inte behövs så mycket dämpning av det omgivande bruset är naturligtvis välkommet. Tyvärr så har det börjat cirkulera uppgifter om att ett par nya Airpods möjligen inte kommer att presenteras på ett andra höstevent, utan i stället dröjer till någon gång under 2020. Hur det blir med den saken återstår förstås att se. 

Källa