Nya fodralet kan ladda även nuvarande Airpods trådlöst

Nya Apple Airpods lanserade – har trådlös laddning

Apple har släppt en ny version av sina trådlösa hörlurar Airpods. Den nya versionen finns med ett etui som går att ladda trådlöst.

Publicerad Uppdaterad

Den nya versionen av Apples Airpods introducerar även det integrerade H1-chippet som innebär att lurarna kan aktiveras när du säger “Hej Siri” och inte som tidigare kräver att du först rör vid lurarna innan du ger instruktioner till röstassistenten. Det är första gången Apple uppdaterar sina trådlösa hörlurar Airpods sedan de introducerades hösten 2016.

Nytt H1-chipp

Uttöver möjligheten att anropa Siri direkt med rösten, utan att använda händerna, ska det nya H1-chippet innebära snabbare anslutning och bättre batteritid. Den nya verisonen av Airpods ska ge upp till 50 procent längre batteritid. Nu räcker en laddning av lurarna till tre timmars samtal eller 5 timmars lyssning och totalt med lurar och de laddningar som finns i etuiet över 24 timmars musiklyssning. 15 minuters laddning från laddningsetuiet ger dig tre timmars lyssning eller två timmars samtalstid.

Trådlöst och med sladd

Två versioner finns av laddningsetuiet där den ena kan laddas via lightning-kontakt och det andra även kan laddas trådlöst. Du kan alltså lägga laddningsetuiet på en trådlös laddningsplatta så laddas det trådlöst. En lysdiod på etuiets framsida visar att det laddas och det går att ladda från alla laddplattor som stödjer Qi-standarden. Den senaste tiden har både Samsung och Huawei lanserat telefoner som med omvänd trådlös laddning kan ladda andra enheter och det skulle därför inte överraska om nästa version av Iphone har funktionen att trådlöst kunna ladda Airpods och andra qi-kompatibla enheter.

Etuiet även separat

Nya Airpods med trådlöst laddningsetui, som även kan laddas via lightningkontakt, kostar 2495 kronor. De säljs även i en version utan trådlös laddning för 1995 kronor och utöver det kan du köpa enbart det trådlösa laddningsetuiet, utan Airpods i för 995 kronor. Det nya fodralet fungerar för att ladda såväl den första som den här, den nya generationens Airpods.