https://www.mobil.se/nyheter/nya-apple-watch-tycks-fa-hogre-skarmupplosning
565848
Nyheter
Watch OS-beta skvallrar

Nya Apple Watch tycks få högre skärmupplösning

Att den nya versionen av Apple Watch – som sannolikt presenteras nästa vecka – får större skärm än de tidigare enheterna är något som de flesta förhandsuppgifter redan gjort gällande. Och nu tycks koden i betaversionen av nya Watch OS skvallra om att Apple även ökat upplösningen.

Det finns än så länge bara obekräftade uppgifter om den nya versionen av Apple Watch, som väntas offentliggöras i samband med Apples hårdvaru-event nästa vecka. Men den samlade bild som framträder om man tittar på de uppgifter och bildläckor som cirkulerat så här långt gör gällande att Apple Watch Series 4 får en större skärm än föregångarna. Detta framför allt genom att Apple med Series 4 har lyckats få bort mycket av kanterna på klockan. Och nu verkar det dessutom som om Apple även planerar att förse skärmen med något högre upplösning. 

Uppgifter i betan

Det är information i betaversionen av Watch OS 5 som skvallrar om den högre upplösningen som beräknas ligga på 384 x 480 pixlar om man tittar på 42-millimetersversionen av klockan (Apple Watch Series 3 erbjuder jämförelsevis en upplösning på 312 x 390 pixlar). Med största sannolikhet innebär den nya upplösningen också en högre pixeltäthet med Apple Watch Series 4. En intressant reflektion man kan göra är att den första generationens Iphone-enheter hade en skärmupplösning på 320 x 480 pixlar. 

Annons