Watch OS-beta skvallrar

Nya Apple Watch tycks få högre skärmupplösning

Att den nya versionen av Apple Watch – som sannolikt presenteras nästa vecka – får större skärm än de tidigare enheterna är något som de flesta förhandsuppgifter redan gjort gällande. Och nu tycks koden i betaversionen av nya Watch OS skvallra om att Apple även ökat upplösningen.

Publicerad Uppdaterad

Det finns än så länge bara obekräftade uppgifter om den nya versionen av Apple Watch, som väntas offentliggöras i samband med Apples hårdvaru-event nästa vecka. Men den samlade bild som framträder om man tittar på de uppgifter och bildläckor som cirkulerat så här långt gör gällande att Apple Watch Series 4 får en större skärm än föregångarna. Detta framför allt genom att Apple med Series 4 har lyckats få bort mycket av kanterna på klockan. Och nu verkar det dessutom som om Apple även planerar att förse skärmen med något högre upplösning. 

Uppgifter i betan

Det är information i betaversionen av Watch OS 5 som skvallrar om den högre upplösningen som beräknas ligga på 384 x 480 pixlar om man tittar på 42-millimetersversionen av klockan (Apple Watch Series 3 erbjuder jämförelsevis en upplösning på 312 x 390 pixlar). Med största sannolikhet innebär den nya upplösningen också en högre pixeltäthet med Apple Watch Series 4. En intressant reflektion man kan göra är att den första generationens Iphone-enheter hade en skärmupplösning på 320 x 480 pixlar. 

Källa