In i kylan

Nya Bixby ska finnas i både kylskåp och smart-tv-apparater

Rykten om att Samsung hade en ny version av sin AI-assistent Bixby på gång visade sig stämma. I samband med Samsungs utvecklarkonferens i San Francisco har den koreanska elektronikjätten nu aviserat att man tänker uppgradera Bixby till version 2.0. Och den här gången har man siktet tydligt inställt på Amazons Alexa, för nu ska Bixby in i både ditt kylskåp och din smart-tv.

Publicerad Uppdaterad

Bixby har hittills inte blivit någon gigantisk succé för Samsung. Dels har assistenten saknat en hel del funktionalitet som konkurrenter som framför allt Google Assistant kan ståta med. Men framför allt så har Samsung bara släppt Bixby för sina Galaxy-flaggskepp, vilket självfallet begränsar antalet potentiella användare rejält. Rykten om att en ny och förbättrad version av Bixby snart skulle offentliggöras började cirkulera under helgen, och ryktena har nu visat sig stämma. Bixby 2.0 har nu nämligen offentliggjorts i samband med Samsungs utvecklarkonferens i San Francisco. 

Redo för fler enheter

Bixby 2.0 ska öppnas upp för utvecklarna i högre utsträckning, vilket man nu hoppas ska leda till att assistenten dyker upp på fler enheter. Samsung kommer förvisso att se till företagets egna och mycket populära kylskåp och smart-tv-apparater förses med Bixby, men föroppningen är att även andra tillverkare ska välja att implementera Bixby i sina produkter. Samsung gör helt enkelt ”en Amazon”. Men konkurrensen är förstås tuff, då det finns fler AI-assistenter som pockar på tredjeparts-tillverkarnas uppmärksamhet. Utöver Amazons Alexa så lär även Google Assistant och Microsofts Cortana göra allt för att ta största möjliga bitar av samma kaka. 

Mer intelligens

Nya Bixby ska enligt Samsung även innbära ett stort lyft vad gäller funktionalitet och färdigheter. Dels ska assistenten vara betydligt smartare i sitt nya utförande, vilket bland annat ska leda till att den anpassar sig efter användaren bättre. Dessutom ska nya Bixby vara bättre på att kunna känna igen röster. Exakt när Bixby 2.0 är tänkt att rullas ut är oklart, men utvecklarkitet ska enligt Samsung vara klart ”inom en snar framtid”. Hyfsat kryptiskt, onekligen. En smula mer konkret är uppgiften om att de första smart-tv-apparaterna med Bixby ska släppas i USA och Sydkorea nästa år. 

Källa