Inte längre obegränsat

Nya funktionerna ska få dig att stanna i Google Foto efter prishöjningen

Google introducerar nya effekter för dina bilder under kommande månaden.

Publicerad Uppdaterad

Med nya effekter som kan appliceras på dina bilder och göra dina minnen mer levande, hoppas Google att du ska fortsätta använda tjänsten Google Foto även efter den 1 juni då tjänsten blir avgiftsbelagd. Fram tills dess så är det fortsatt gratis att ladda upp obegränsat med bilder med Google Fotos inställning “Hög kvalitet”. 

Nya effekter

De nya effekter som Google nu introducerar skapar animerade klipp i 3D av dina vanliga bilder. Med hjälp av maskininlärning så skapar Google en bild i flera lager, med förgrund och bakgrund separerade, vilket gör att de sedan kan animera de olika lagren oberoende av varandra. Funktionen kräver inte att mobilen har någon typ av djupdata i bilden, utan det sköter Google helt själva. Det här bildexemplet visar hur det kan se ut. 

Animeringarna kommer Google Foto att skapa automatiskt, så du får en notis när en ny animation är tillgänglig, precis som med andra skapelser den gör åt dig idag. Dessutom har Google en ny form av collage som den skapar med flera bilder i en och samma bild. 

Utöver att de minnen Google Foto lyfter fram idag handlar om tidsbundna aktiviteter kommer de framöver även handla om favoritpersoner eller saker, som dina närmaste eller bakning, stränder, cykel eller vad du nu gillar. 

När Google börjar ta betalt

Idag och fram till den första juni 2021 är Google Foto fortsatt gratis om du laddar upp bilder i det Google kallar “Hög kvalitet”. Då räknas alltså bilderna inte mot det utrymme du har hos Google. Den 1 juni 2021 börjar alla bilder som laddas upp att räknas mot ditt lagringsutrymme hos Google. Eftersom gratisutrymmet fortfarande är 15 GB räcker det långt för de flesta innan det är dags att betala, men har du många bilder hos Google kan du behöva betala extra, eller se dig om efter en annan fototjänst som passar dina behov bättre.

Källa