Galaxy Unpacked

Nya headset, klocka och aktivitetsarmband från Samsung

I skuggan av Galaxy S10 och Galaxy Fold lanserade Samsung även en serie nya tillbehör till mobilerna.

Publicerad Uppdaterad

Om man räknar 5G-varianten av S10 och Galaxy Fold var det hela fem telefoner som Samsung visade upp på sitt Unpacked-event på onsdagen. Men man hade också fya nya mobiltillbehör, ett headset, en klocka och två aktivitetsarmband.

Galaxy Buds

Samsung har haft helt trådlösa headset i sin produktportfölj i flera års tid, men den här gången tar man tydligare sikte på Airpods. Det märks bland annat på att etuiet är mindre än tidigare och att man satt priset till 1600 kronor, 100 kronor mindre än vad Airpods kostar.

Headsetet är av in-eartyp, men har ett läge för att ta in omgivningens ljud för situationer där du inte vill stänga in dig i en bubbla. Headsetet ska ha en batteritid på sex timmars musiklyssnande, och etuiet ytterligare sju timmar. Etuiet är dessutom snabbladdande, och 15 minuter i fodralet ska ge headsetet 1,7 timmars musiklyssning.

Etuiet i sin tur kan laddas trådlöst, vilket innebär att det gör sig bra tillsammans med Galaxy S10:s omvända trådlösa laddning. Du kan lägga etuiet på mobilen för att ladda det utan att behöva koppla in någon sladd.

Galaxy Buds ska börja säljas i slutet av mars.

Galaxy Watch Active

I höstas rebootade Samsung sin klockserie med nytt namn och delvis ny design i och med Galaxy Watch. Nu lanserar man den lite smidigare Galaxy Watch Active. I storlek är den ungefär som föregångaren Gear Sport, med en 1,1 tums urtavla, och man har behållit de flesta av funktionerna från storebror Galaxy Watch. Till dessa hör pulsmätaren, inbyggd gps, NFC för kontaktlösa betalningar (men ingen magnetremsesimulator) och vattentålighet till 5 atmosfärer. däremot finns inget stöd för LTE-uppkoppling. Du förlorar ockå den vridbara boetten för styrning, den sker helt och hållet via pekskärmen.

Galaxy Watch Active börjar säljas i Sverige den 22 mars för 2500 kronor.

Galaxy Fit, Galaxy Fit e

Vill du hålla koll på motionen men inte kosta på dig en smartklocka har Samsung även två nya fitnessarmband, där Galaxy Fit går på 1000 kronor medan Fit e stannar på 500 kronor. Fit e har lite mindre skärm och batteri och saknar trådlös laddning och gyro som finns i storebror, men bägge mäter steg och puls och visar notifieringar. de är också vattentäta till 5 atmosfärer. Bägge kan registrera sömn men bara Galaxy Fit kan logga användarens stressnivå. De börjar säljas i slutet av april.