Bildläcka avslöjar

Nya Huawei-hörlurar tycks kunna laddas trådlöst med telefonen

Vad sägs om ett par hörlurar med trådlös laddning som använder telefonen som laddningsplatta? Det är precis vad Huawei tycks ha på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckta bilder som publicerats av den tyska sajten Winfuture som skvallrar om att Huawei har en riktigt läcker produkt på gång, som vi sannolikt kan komma att få se i samband med att flaggskeppet Mate 20 offentliggörs i oktober. Det handlar om ett par trådlösa hörlurar med likaledes trådlös laddning, som dessutom kan laddas upp genom att man placerar dem på bakstycket av en Mate 20-enhet. Namnet på hörlurarna ska vara Freebuds 2 Pro. 

Liknar Apples Airpods

Att ladda lurarna med mobilen är onekligen en riktigt kul idé, även om man förstås kan diskutera huruvida man verkligen vill slösa på mobilbatteri genom att ladda upp andra saker. Vi vet å andra sidan inte bestämt vilken batterikapacitet Mate 20 kommer att få, och möjligen krävs inte alltför mycket kräm för att blåsa liv i ett par Freebuds. Det finns förstås även en klassisk laddningsplatta som tillbehör. Utöver laddningsfinessen så handlar det om ett par hörlurar som till stora delar påminner om Apples motsvarighet Airpods rent designmässigt. De ska vara rustade med Bluetooth 5.0 och kunna klara ljud med en bitrate på upp till 560 kbps. Dessutom ska de ge smidig tillgång till Google Assistant. Priset sägs landa på runt motsvarande 1 600 kronor.

Källa