Färre buggar, snabbare respons, mer stabilt

Nya Ios 12 släpps den 17 september

Inte bara Apples nya Iphone-modeller utan även äldre telefoner får stöd för Ios 12.

Publicerad Uppdaterad

Operativsystemet för Iphone och Ipad, Ios 12 släpps den 17 september, nu på måndag alltså. Fokus i uppdateringen som kommer många Iphone-modeller till del är stabilitet och prestanda framför nya funktioner. Iphone 5S  som släpptes för fem år sedan, hösten 2013 är den äldsta Iphone som får ta del av uppdateringen. Det är också framförallt de äldsta telefonerna som har mest nytta av att operativsystemet optimerats och alltså ska ha blivit mer stabilt.

Gratis för befintliga kunder

När Ios12 släpps så blir det tillgängligt för gratis nedladdning direkt i telefoner och surfplattor. Innan du uppgraderar kan det vara en god idé att göra säkerhetskopia till Icloud. Är du orolig för stabiliteten, eftersom det händer att buggar upptäcks när en IOS-verison släpps kan du givetvis även vänta någon månad och invänta en eventuell buggfixad version för att vara på den säkra sidan.

Nya funktioner också

Bland nyheterna i Ios 12, utöver förbättrad stabilitet, så märker vi framförallt möjligheten att skapa personliga animojis (Memoji) som liknar dig själv, gruppvideosamtal i Facetime som dock kommer först senare i höst, bättre hantering av appaviseringar och en hel rad olika funktioner för att få koll på hur mycket du faktiskt använder din telefon och begränsa den tiden så du slipper blir störd och så at den inte inkräktar för mycket på ditt liv.

Det här är enheterna som får IOS 12

Ios 12 som släpps 17 september kommer förinstallerat på de nya Iphone XS, Iphone XS Max och Iphone XR, men även som uppgradering till Iphone X, Iphone 8, Iphone 8 Plus, Iphone 7, Iphone 7 Plus, Iphone 6s, Iphone 6s Plus, Iphone 6, Iphone 6 Plus, Iphone SE och Iphone 5s. Den kommer även till sjätte generationens Ipod Touch och till IPad Pro 12,9 tum (andra gen.), Ipad Pro 12,9 tum (första gen.), Ipad Pro 10,5 tum, Ipad Pro 9,7 tum, Ipad (sjätte gen.), Ipad (femte gen.), Ipad Air 2, Ipad Air, Ipad mini 4, Ipad mini 3 och Ipad mini 2.