Appar i massor

Nya Ios-appar från Adobe

I samband med konferensen Adobe Max i Los Angeles har Adobe lanserat en hel rad med nya appar till Iphone och Ipad.

Publicerad Uppdaterad

Det är tydligt att Adobe satsar mycket på att göra mobiltelefonen och kanske i än större utsträckning surfplattan till kreativa verktyg. Utöver uppdateringar av appar Adobe lanserat sedan tidigare har man nu släppt en del helt nya, bland dessa videoredigeringsappen Adobe Premiere Clip. Vi har testat den appen och du kan läsa det testet här.

Utöver att skapa enskilda appar har Adobe tydligt satsat på att integrera surfplattan i arbetsflödet för de datorbaserade programmen. De senaste versionerna av Illustrator CC och Photoshop CC ska i sin Windows 8-version ha utökat stöd för pekskärmar tack vare ett partnerskap med Microsoft som Adobe arbetat fram. Istället för att integrera stöd för touch i efterhand ska funtioner vara designade för touch från start och ett exempel som visats upp är något som kallas Playground där du kan förflytta dig mellan lagren i de filer du arbetar med bara genom att svepa med fingret och det ska samtidigt vara möjligt att flytta lager i det här läget.

Det nya utbudet av Adobes appar för Ios ser ut som följer:

Adobe Photoshop Sketch
Låter dig teckna och rita på fri hand.
För Ipad

Adobe Photoshop Mix
När du vill klippa ut och kombinera olika bilder
För både Iphone och Ipad

Adobe Lightroom Mobile
Kopplar till Lightroom i datorn och låter dig hantera bilder
För Ipad
För Iphone

Adobe Illustrator Draw (tidigare Adobe Ideas)
Låter dig rita med vektorgrafik
För Ipad

Adobe Illustrator Line
Skapa vektorgrafik enkelt
För Ipad

Adobe Premiere Clip (appen testad här)
Enklare filmredigering
För både Iphone och Ipad

Adobe har även lanserat apparna Brush CC, Shape CC och Color CC som på olika sätt låter dig skapa i din Ios-enhet (penslar, former, färgteman) som du sedan kan exportera till datorversionerna av Adobes programvaror.