https://www.mobil.se/nyheter/nya-ipad-mini-imponerar-i-hallbarhetstest
566840
Nyheter
Apples minsta platta får bekänna färg

Nya Ipad Mini imponerar i hållbarhetstest

Nej, det är inte särskilt svårt att böja en Ipad Mini. Men att den fortsätter fungera efter att man gjort det är onekligen anmärkningsvärt.

Youtubekanalen JerryRigEverything – som blivit känd för sina tuffa hållbarhetstester av ny elektronik – har varit igång igen, och den här gången har man tagit sig an Apples nya version av surfplattan Ipad Mini. Den får i ett färskt klipp utstå mängder av tortyr med bland annat cigarettändare och knivar. Testet bjuder inte på några större överraskningar, förutom i ett av momenten, nämligen när det handlar om att böja plattan. 

Gammal design

JerryRigEverythings tidigare tester av de nya Ipad Pro-plattorna blev ingen rolig historia, mycket till följd av att de är så tunna, och därmed osedvanligt lätta att böja. Apple har även fått en del kritik just för att de nya Ipad-plattorna kan böjas alltför lätt. Men nya Ipad Mini har däremot i princip samma design som de gamla Ipad Mini-plattorna (som härstammar från 2015), vilket innebär att den är avsevärt mer robust och stadig, eller tjock om man så hellre vill. Visst går den att böja, men det är betydligt tuffare och testet visar lustigt nog att den dessutom fortsätter fungera även efter att man böjt den rejält.