Obekräftade uppgifter

"Nya Ipad och Ipad Mini 15 oktober"

Nästa Ipad och Ipad Mini kan se dagens ljus på en presskonferens om några veckor, hävdar franska sajten Macgeneration.

Publicerad Uppdaterad

Det blev ingen ny Ipad eller Ipad Mini på Apples senaste event. Men vi kanske inte kommer att behöva vänta så länge till på dessa lanseringar. Enligt den franska sajten Macgeneration planerar nämligen Apple att hålla en ny presskonferens redan på tisdag 15 oktober.

Sajten har tidigare både haft rätt och fel i sina Apple-prognoser, så det är förmodligen bäst att ta deras uppgifter med en nypa salt. Vad vi vet är dock att nya Ipad och första generationens Ipad Mini visades upp på en presskonferens på tisdagen 23 oktober förra året.

Nya Ipad i guld?

Den guldfärgade modellen av Iphone 5s fick snabbt stor uppmärksamhet, och nya rykten antyder att Apple har fått guldfeber. Sajten Ctech har nämligen publicerat två läckta bilder som påstås föreställa guldfärgade simkortshållare till den kommande Ipad.

Foto: Ctech

Nästa generation av Apples 10-tumsplatta påstås också ha en mer slimmad design liknande den hos Ipad Mini med tunnare skärmkanter. När det gäller Ipad Mini uppges det att den ska få en högupplöst retinaskärm. Båda paddorna sägs vara försedda med Apples uppdaterade systemchipp A7.

Förutom nya modeller av Ipad och Ipad Mini ryktas det även om presskonferensen ska innefatta nästa generation av Apple TV, nya Mac Pro, samt Macbook Pro och Mac Mini uppdaterade med Intels senaste Haswell-processorer.