Tillverkare avslöjar

Nya Iphone-enheter får trådlös laddning

Trådlösladdning nästa för Iphone? Ja, åtminstone om man får tro tillverkaren Wistron.

Iphone-tillverkaren Wistron hävdar att de kommande Iphone-enheterna 7S och 7S Plus kommer att vara både vattentäta och utrustade med trådlös laddning.

Publicerad Uppdaterad

På Android-sidan är trådlös laddning inte särskilt ovanligt, men när det gäller Apple så har man hittills begränsat sig till en dylik lösning för sin smarta klocka Apple Watch. På telefonsidan har finessen lyst helt och hållet med sin frånvaro. Men kanske kan en förändring vara nära förestående. Om man får tro den indiska tillverkaren Wistrons vd Robert Hwang så ska nämligen Iphone 7S och 7S Plus få just trådlös laddning.

Svårare att tillverka

Det var i samband med en intervju där Hwang diskuterade att de nya enheterna är svårare att tillverka än de tidigare, där han kan ha råkat försäga sig. Detta på grund av ”nya funktioner som vattentäthet och trådlös laddning”. Vattentätheten ska man inte dra allt för stora växlar på. Wistron i Indien har tidigare nämligen bara tillverkat Iphone SE, som inte är vattentät. Så möjligen refererar Wang till samma nivå av vattentäthet som Apple redan lanserat med Iphone 7. 

Fler liknande uppgifter

Rykten om att de kommande Iphone-enheterna ska vara rustade med trådlös laddning har florerat tidigare. Inte minst den ofta mycket välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities har hävdat den saken. Och en färsk läcka avslöjade en ritning där man klart och tydligt ser en antenn för trådlös laddning. 

Gäller sannolikt även Iphone 8 

Wistron nämner inte specifikt Iphone 8. Men då den enheten är tänkt att vara en premiumtelefon, som ska vara bättre än 7S och 7S Plus, så vore det förstås något av en skräll om den inte också blev vattentät och utrustad med trådlös laddning. 

Källa