Två olika modeller

Nya läckor på kommande Sonymobiler

Snart är det mässa, och läckorna kring vad Sony kommer att lansera duggar tätt.

Publicerad Uppdaterad

Det rör sig nu om två olika mobiltelefoner med beteckningarna H8116 och H8266 som dykt upp i två olika prestandatester. Bägge har enligt benchmarktesterna skärm i 18:9-format, det vill säga mer långsmal skärm än den som finns på dagens Sonymobiler.

För H8116 får vi dessutom namnet Xperia XZ2 Pro. Den skärmupplösning som uppges i benchmarktestet, 424 x 848 pixel, är knappast skärmens verkliga upplösning. Sony tros ha en ny mobil med 4k-skärm på gång, eventuellt med Oledskärm, och namnet XZ2 Pro skulle passa på den modellen. Av intresse är också att telefonen uppges ha chipsetet Snapdragon 845 och Android 8.1, det vill säga den lätt uppdaterade version av Android 8.0 Oreo som än så länge bara finns i Googles mobiler.

För H8266 har vi inget produktnamn, men vi har skärmupplösningen 2160 x 1080 pixel, Snapdragon 845, 4 GB arbetsminne och 64 gigabyte lagring. Intressant nog har det testade exemplaret Android 8.0 i stället för 8.1, men det känns inte alltför vågat att anta att den kommer att få samma systemversion som H8116. Av tidigare läckor har vi fått lära oss att telefonen är vattentät, har dubbla kameror på 12 megapixel och ett batteri på 3130 mAh. Vår gissning är att denna mobil kommer att lanseras på Mobile World under produktnamnet Xperia XZ2.

Utöver dessa två mobiler har en tredje Sonymobil tidigare dykt upp hos den amerikanska myndigheten FCC, med mått som antyder att det rör sig om en compactmodell. Eftersom denna telefon är något högre än Zperia XZ1 Compact tror vi att även Xperia XZ2 Compact kommer att få en 18:9-skärm med upplösningen 1440 x 720 pixel.

Ingen av telefonerna har ännu dykt upp på bild, och det kan tolkas som att de trots snar lansering ligger en bit fram i tiden. Sony brukar på mässan visa upp telefoner som börjar säljas först till sommaren, och vi tror att så blir fallet även denna gång.

Källa