Flex, Foldi och Duplex

Nya LG-varumärken skvallrar om telefon med böjbar skärm

Ingen har väl egentligen tvivlat kring att LG skulle ha en telefon med böjbar skärm på gång. Och nu skvallrar en trio färska varumärksskydd om att det kanske inte dröjer särskilt länge innan vi får veta mer om den saken.

Publicerad Uppdaterad

LG och begreppet ”böjbart” går nästan hand i hand. Inte nog med att man släppte en böjbar telefon kallad G Flex redan för många år sedan. Den koreanska elektronikjätten var även mycket tidigt ute med prototyper på böjbara skärmar, och att man ligger i framkant med teknologin är i det närmaste en underdrift. Att företaget lär finnas med på allvar när segmentet smartphones med böjbara skärmar så sakteliga börjar etablera sig, ja det råder det knappt något tvivel om alls. Vi har förvisso hört förvånansvärt lite om någon dylik telefon från LG, men tre färska varumärkesskydd kan mycket väl skvallra om att det inte dröjer innan vi får mer information om saken. 

Samtliga i smartphoneklassen

Det var så sent som i onsdags som LG lämnade in sin ansökan om varumäreksskydd för de tre namnen Flex, Foldi och Duplex. Samtliga har kategoriserats i klass 9 hos den europeiska myndigheten EUIPO, vilket innebär att de omfattar bland annat smartphones. Om det handlar om teknologi som kan tänkas finnas i en smartphone eller rent av produktnamnen på olika smartphone-modeller är förstås omöjligt att säga i nuläget. Men att någonting som involverar flexibla, vikbara produkter av något slag står helt klart. Och Duplex vore väl kanske inte ett så dumt namn på en enhet med mer än en skärm? 

Källa