Pi5 och Pi7 har blivit uppdaterade

Nya lurar från Bowers & Wilkins: Pi5 S2 och Pi7 S2

Bowers & Wilkins vässar prestandan med nya Pi5 S2 och Pi7 S2.

Publicerad Uppdaterad

Brittiska elektroniktillverkaren Bowers & Wilkins meddelar att de har släppt uppdaterade versioner av 2021 års in ear-lurar Pi5 och Pi7. De nya modellerna heter Pi5 S2 och Pi7 S2 och är tänkta att helt ersätta de gamla modellerna.

Båda modellerna ger upp till fem timmars lyssningstid, vilket tillsammans med fodralet ger totalt upp till 16 timmars lyssningstid för Pi7 S2 och upp till 19 timmars extra lyssningstid för Pi5 S2. Lurarna stöder dessutom snabbladdning, så 15 minuters laddning ger upp till 2 timmars lyssningstid. Bägge modellerna har en nyutvecklad antenn som enligt B&W ska ge en Bluetooth-räckvidd på upp till 25 meter.

Bowers & Wilkins Pi7 S2

Flaggskeppsmodellen Pi7 S2 använder sig av Qualcomm aptX Adaptive för att överföra högupplöst musik på 24 bit/48 kHz från kompatibla streamingtjänster och enheter, tillsammans med fyra 9,2 millimeter stora Bowers & Wilkins-element som drivs aktivt av var sin förstärkare. Lurarnas Adaptive Noise Cancellation använder tre mikrofoner i varje öronsnäcka för att övervaka, analysera och anpassa sig efter miljön. Pi7 S2 har dessutom Wireless Audio Retransmission, en teknik som introducerades redan i den första modellen men som nu har förfinats ytterligare. Den gör det möjligt att ansluta till en extern ljudkälla, B&W föreslås själva underhållningssystemet ombord på ett flygplan som exempel, för att sedan trådlöst sända ljudet vidare från källan till hörlurarna utan att det påverkar ljudkvaliteten.

Bowers & Wilkins Pi5 S2

Även Pi5 S2-modellen använder aptX men här med uppspelning i CD-kvalitet, samt två stycken mikrofoner i varje öronsnäcka för att hantera telefonsamtal och aktiv brusreducering.

Pi7 S2 lanseras i färderna Satin Black, Canvas White och Midnight Blue och kostar 3 998 kronor, medan Pi5 S2 finns i färgerna Cloud Grey, Storm Grey, Spring Lilac och Sage Green och kostar 2 498 kronor. Den sistnämnda kommer dock senare i vår.