Modulär… typ

Nya Moto X läckt

Lenovos kommande toppmodell har både metallskal och expansionsport enligt nya läckor.

Publicerad Uppdaterad

Nytt år, ny Moto X. Lenovo, som äger Motorola, har traditionsenligt en ny modell av Moto X på gång. Exakt vad den kommer att innehålla i form av specifikationer är oklart än så länge, men en bild och några uppgifter har nu läckt ut.

Som synes på bilden kommer vi för första gången att få se en Moto X-modell i metall. Inte för att X-seriens plastskal direkt varit dåligt byggda tidigare, men uppenbarligen rättar sig företaget efter merparten av branschen. Hårdvarumässigt pratas det om 5,5 tums Amoled-skärm, 32 gigabyte lagring, fyra gigabyte arbetsminne och Snapdragon 820.

På baksidan syns även en liten kontaktyta, där det är tänkt att olika typer av moduler ska fästas med hjälp av magneter. Modulerna ska kallas “Amps” enligt ryktet och kommer att täcka hela baksidan likt ett mobilskal. Med skalen på ska kameralinsen, 13 megapixel för övrigt, inte längre vara utstickande heller.

Ryktet pratar om fem olika Amps inledningsvis. Där hittar vi ett extrabatteri, stereohögtalare, kameramodul med optisk zoom och blixt, kameramodul med vidvinkel och en projektormodul.

Rent spontant känns lösningen med magnetfäste betydligt mer genomtänkt än den variant LG valt för sin G5, där du måste ta loss bottenstycket inklusive batteri, fästa batteriet på den nya modulen och sedan starta upp telefonen igen.

En intressant lösning som vi hoppas är på riktigt och inte bara ett rykte i vilket fall. Exakt när vi kommer få se nya Moto X återstår dock att se. Samma sak gäller prisuppgifter för både telefonen och modulerna.