Samkörning

Nya Oneplus Nord 2 kan vara samma som Realme X9 Pro

Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.

Att varumärken med samma ägare ibland delar på teknik är inte något nytt. Nu kommer det läckor kring de kommande telefonerna Oneplus Nord 2 och Realme X9 Pro som pekar mot att dessa skulle vara i stort sett samma telefon.

Publicerad Uppdaterad

Att flera varumärken har samma ägare är inte ovanligt i mobilbranschen. Det finns ett flertal tillverkare som har samma ägarstruktur och ett exempel är Oneplus och Realme som båda ägs av BKK Electronics. Det här brukar generera en del spekulationer kring hur mycket av det ena märkets elektronik som återfinns i det andra märkets och vice versa. 

Det senaste snacket på det här temat är att Oneplus kommande Nord 2 kan vara en Realme-telefon, nämligen den ännu olanserade Realme X9 Pro. Det här enligt en läcka på den kinesiska sociala medier-sidan Weibo. Den enda skillnaden i hårdvara ska enligt den här läckan vara systemchipet. 

Enligt den här informationen ska Realme X9 Pro komma i två olika varianter, en med böjd skärm och ett Snapdragon 870 och en med en platt skärm och ett Dimensity 1200. Den förstnämnda är tydligen tänkt för den kinesiska marknaden och modellen med platt skärm ska lanseras i övriga världen. 

Det är egentligen inga konstigheter att företagen utnyttjar varandras kunskaper och produktionslinjer på det här sättet. Det som potentiellt skulle vara nytt här är att om Oneplus Nord 2 skulle vara en modell med ett Dimensity-chipset så skulle det vara den första från Oneplus utan ett Snapdragon-chipset. 

Övriga specifikationer verkar vara tre kameror på baksidan med 50 megapixels upplösning på huvudkamera, 16 megapixel på vidvinkel och en tvåmegapixels monokrom sensor. Amoledkärmen verkar hamna på 6,55 tum och ska skyddas av Gorillaglas. Minne och lagring verkar hamna på antingen 8GB/128GB eller 12GB/26GB.

Källa