Apple AR

Nya rykten om Apples kommande AR-glasögon

Bilder som läckt på en fjärrkontroll som används tillsammans med Apples kommande AR-glasögon har väckt spekulationer kring olika samarbeten.

Publicerad Uppdaterad

Det har tisslats och tasslats en del kring Apple angående deras sannolikt kommande AR-glasögon. Nu har det kommit ytterligare lite information om de kommande glasögonen. Macrumors har kommit över bilder dels på den fjärrkontroll som sägs användas tillsammans med glasögonen, men också lite bilder från några av funktionerna. 

Fjärrkontrollen är väldigt lik den som används tillsammans med HTC Vive, vilket kanske inte borde vara så förvånande då det tidigare rapporterats om att Apple har använt HTC Vive för sina interna tester. Huruvida HTC och Apple samarbetar kring VR/AR-teknik spelar nog ingen roll när det kommer till designen av den färdiga fjärrkontrollen som sannolikt kommer att vara anpassad för att smälta in i Apples produktsortiment. 

Macrumors hävdar att Apple har en app som heter Gobi för att testa sina AR-funktioner, tillsammans med olika QR-koder för att få fram olika funktioner. 

En funktion verkar vara ett spel som går ut på att man kan spela bowling på trottoaren, i alla fall om man ska tro en av de bilder som Macrumors postat. Andra förslag på funktioner i de nya AR-glasögonen är till exempel att navigera med hjälp av olika figurer som visar vägen. 

Men huruvida några av dessa ganska lösa rykten stämmer återstår att se när Apple lanserar den färdiga produkten. Vilket tros vara 2021 eller 2222. 

Källa