Samsung Galaxy Tab S

Nya Samsung-surfplattor får OLED-skärmar

Bild från Sammobile på Samsung Galaxy Tab S.
Sammobiles läckta bild på Samsung Galaxy S Tab.

Samsung uppges vara på gång med en ny serie surfplattor i olika storlekar, där skärmarna kommer vara av OLED-typ. Nu har de första bilderna på de nya plattorna läckt ut.

Det är imponerande prestanda på Samsungs kommande serie surfplattor i Samsung Galaxy Tab S-serien, som serien kommer att heta om man får tro de uppgifter som SamMobile har kommit över.

Plattan ska enligt uppgifterna släppas i flera varianter med olika konfigurationer. I huvudsak handlar det om två varianter där den mindre av dem är försedd med en 8,4 tum stor skärm medan den större av dem istället har en skärm på 10,5 tum. De båda storlekarna kommer att finnas i konfigurationer med och utan stöd för LTE-uppkoppling.

Upplösningen på skärmarna ska vara 2560 x 1600 punkter. Under skalet på plattorna återfinns en Exynos 5420-processor och ett arbetsminne på 3 GB. Enligt Sammobile så ska surfplattorna också vara försedda med Samsungs fingeravtrycksläsare och med en kamera på 8 megapixel på baksidan samt en kamera på 2,1 megapixel på framsidan. 

Källa