Ios 11-rykte

”Nya” Siri anpassar sig efter användaren

Apples AI-assistent Siri kommer från och med iOS 11 kunna lära sig användarens beteendemönster, hävdar källor till The Verifier.

Publicerad Uppdaterad

Så kallade AI-assistenter som blir ”smartare” med tiden och lär sig förstå användarna är förvisso inte något helt nytt koncept, men för Apples assistent Siri är det först med Ios 11 som man kommer att bjuda på dylik funktionalitet. Detta enligt källor till The Verifier. 
Ios 11 kommer med största sannolikhet att presenteras närmare i samband med Apples utvecklarkonferens WWDC i juni. Där förväntas man även meddela att Siri blir integrerad både med kommunikationstjänsten iMessage och molntjänsten iCloud. Exakt hur den integrationen kan komma att se ut är oklart, men tidigare patent som Apple ansökt om har handlat om proaktiva funktioner, som att Siri till exempel kan förutspå vad man är på väg att skriva. 
Just proaktiviteten är enligt uppgifterna kärnan i den utökade funktionaliteten för Siri och bygger på en kontextuell medvetenhet, något som gör att Siri förstår vad man vill utan att man behöver tala om det. Det gäller även för användandet av enskilda appar. Beteendemönstret kopplas till användaren över plattformsgränserna och ska därmed omfatta Siri på alla Apples operativsystem, som Mac OS, Tv OS och Watch OS. 
Uppgifterna är obekräftade och bör tas med en nypa salt. 

Källa