1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-snapdragon-och-exynos-kan-vara-snarlika-i-prestanda-antligen
569482
Nyheter
falskt
Bröderna Snapdragon och Exynos

Nya Snapdragon och Exynos kan vara snarlika i prestanda – äntligen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Exynos.jpg?itok=849WqSe-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Exynos.jpg?itok=i3-hehld', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Exynos.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Jämnt race mellan Snapdragon och Exynos.

Samsung har för vana att blanda Qualcomms Snapdragon och sina egna Exynos i sina telefoner beroende på marknad, och det är något man planerar att fortsätta med i sin kommande Galaxy S21. Dock kommer deras kommande Exynos 2100 att bli väldigt annorlunda jämfört med tidigare generationer för att på allvar börja matcha Qualcomms motsvarande Snapdragon 875. Exempelvis kommer Exynos 2100 inte att använda Mongoose-kärnor som tidigare.

Tidigare har det rapporterats att både nästa generations Snapdragon och likaledes Exynos kommer att använda en så kallad 1+3+4 tri-cluster-konfiguration där en ARM X1 utgör den primära kärnan kompletterat med tre stycken Cortex-A78 och fyra stycken Cortex-A55.

En läcka hävdar att X1-kärnan kommer att ligga på 2,84GHz, Cortex-A78 på 2,42GHz och Cortex-A55 på 1,8GHz, samtliga konstruerade med 5nm-teknik. Rapporter påstår dessutom att det är Samsung som kan komma att tillverka kretsarna för Qualcomms räkning, vilket kan betyda att likheterna mellan kommande Snapdragon och Exynos kan bli större än någonsin.