Annons

Överraskande testresultat

Nya tåliga glaset satt på prov: Så tåliga är Iphone 12 och Iphone 12 Pro

Med det nya glaset lär du ta skada innan din Iphone 12 gör det.

Publicerad Uppdaterad

Med Iphone 12 har Apple i en del avseenden gått tillbaka till en lite äldre design med rakare kanter på metallchassit än de mjukare som introducerades med Iphone 6. Dessutom är glaset plattare samt av en ny typ som kallas för "Ceramic Shield" där keramiska kristaller har bakats in i glaset.  Detta ska enligt Apple göra Iphone 12 betydligt tåligare bland annat när användare råkar tappa telefonen, det ska närmare bestämt ge fyra gånger bättre tålighet mot fallskador.

Nu har Youtubekanalen EverythingApplePro testat påståendena genom att helt enkelt tappa Iphone 12 och Iphone 12 Pro. Bägge telefonerna är lika stora, men Pro-versionen är drygt 25 gram tyngre eftersom den har rostfritt stål i chassit medan den vanliga Iphone 12 har aluminium.

Testerna visade att den nya glastypen håller för otroligt mycket, trots att glaset på baksidan i teorin borde vara känsligare då den inte innehåller de keramiska kristallerna. Däremot visar det sig att metallchassit fortfarande kan ta skada av att tappas från midje- och huvudhöjd, samt att oled-skärmen bakom glaset fortfarande kan ta skada även om glaset håller.

EverythingApplePro testade även att "tappa" telefonerna från drygt tre meters höjd och vid den höjden kunde även det keramiska glaset spricka, men den typen av olycka lär inte höra till vanligheterna.

Källa