https://www.mobil.se/nyheter/nya-tr-dl-sa-ronsn-ckor-fr-n-jabra
564579
Nyheter
Jabra Elite 65t, Elite Active 65t

Nya trådlösa öronsnäckor från Jabra

● BILDSPEL
På CES-mässan i Las Vegas lanserade Jabra bland annat två nya helt trådlösa öronsnäckor.

Jabra Elite Sport var delad vinnare i vårt jämförande test av helt trådlösa öronsnäckor. Företagets nya headset handlar snarare om att få ner prislappen, samtidigt som man hävdar att man levererar bästa möjliga ljud för samtal och musik.

Jabra Elite 65t är den billigare varianten utan några särskilda extrafunktioner, men med en batteritid på 5 timmar på en laddning, och två extraladdningar i etuiet. Prislappen är 1700 kronor (det vill säga samma som Apple Airpods), och de finns till försäljning redan nu i januari.

Jabra Elite Active 65t tillför en rörelsesensor i headsetet för att med hjälp av Jabras app logga dina träningspass, samt IP 56-certifiering som skyddar mot svett och regn. Batteritiden är densamma. Priset blir då 1900 kronor när headsetet börjar säljas i april. Nämnas kan att den tidigare lanserade Jabra Elite Sport utöver dessa funktioner även har pulsmätare.

För den som tycker att detta fortfarande är lite saftigt för ett headset släpper Jabra även Elite 45t, som kostar runt tusenlappen vid säljstart i april. Här får du dock inte ett helt trådlöst headset, utan ett nackband förbinder de bägge öronsnäckorna.

Utöver ljudkvaliten framhåller Jabra stödet för röststyrning, dels via Siri och Google Assistant, men man har nu även stöd för Amazons Alexa, vilket vi i Sverige inte har någon glädje av i dag men kanske den dag tjänsten lanseras här.

Källa

Ämnen