K20 har döpts om

Nya Xiaomi Mi 9T släpps i Sverige

Den som suktat efter Xiaomis Redmi K20 kan glädjas åt att telefonen nu lanseras i Europa, om än under ett annat namn.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi offentliggjorde för ett par veckor sedan två telefoner kallade K20 och K20 Pro. Och nu stå det klart att den lite enklare varianten (utan Pro-suffix) är på väg till Europa och även Sverige. Telefonen byter dock namn i samma veva, från K20 till Mi 9T, något som sannolikt skett för att man inte ska förvirra konsumenterna. Telefonen har en 6,39-tums AMOLED-skärm utan sensorpanel eller kamerahål. Istället har man valt en lösning med en pop-up-kamera för selfies. Upplösningen på skärmen ligger på 1 080 x 2 340 pixlar. Telefonen är byggd på Qualcomms hyfsat kraftfulla chippset Snapdragon 730. Arbetsminnet ligger på 6 GB och den interna lagringskapaciteten är 64 GB. Batteriet har en kapacitet på 4 000 mAh. 

På baksidan hittar man en trippelkameralösning med en huvudkamera på 48 megpixlar med Sonysensor, i kombination med teleobjektiv och vidvinkellins på 8 respektive 13 megapixlar. Telefonen släpps den 17 juni, det vill säga på måndag och kommer att finnas tillgänglig via Xiomis onlinebutik.

- Vi bekräftar att vi tar in den till Sverige och priset för 64GB varianten med lalla lokala avgifter kommer hamna på 3895 kronor inkl moms på mi-store.se och hos auktoriserade återförsäljare, säger Krister Sundquist, VD på East & West Distribution AB som är Xiaomis officiella återförsäljare i Sverige.

Källa