Får patent för Itime

Nytt Apple-patent visar funktioner i smart klocka

Rörelsekontroll och dockningsmöjligheter är några av funktionerna i Itime.

Publicerad Uppdaterad

Smarta klockor och kroppsburna enheter är i ropet nu, även om det råder oenigheter kring om det hela är en kortvarig fluga eller ett prylområde där en snabb och stadig framtida tillväxt är att vänta. Medan det på Android-fronten redan lanserats ett flertal enheter så som Motorola Moto 360, LG G Watch och Samsung Gear Live, så är det dock än så länge locket på hos Apple när det gäller det här prylområdet.

I höst tros Apple dock vara på gång med sitt alternativ inom segmentet smarta klockor. Inför den förväntade lanseringen är ryktesspridningen förstås i full gång om vad den kommande klockan ska erbjuda för former och funktioner.

En fingervisning av vad vi eventuellt kan förvänta oss kom häromdagen, då en patentansökan från 2011 från elektronikjätten beviljades och offentliggjordes hos det amerikanska patentverket. Patentet gäller en enhet som refereras till som Itime. Enligt dokumenten har Itime-enheten bland annat funktioner för att användaren ska kunna styra den genom fysiska rörelser som att du exempelvis skakar handleden för att acceptera inkommande samtal eller liknande.

Det intressanta är dock att funktioner och sensorer tycks vara implementerade i själva armbandet i sig, medan själva klockan på armbandet ska kunna bytas mot olika enheter som exempelvis Ipod Nano.

Källa