https://www.mobil.se/nyheter/nytt-armband-loggar-simning-och-s-mn
559746
Nyheter
Speedo Shine

Nytt armband loggar simning och sömn

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/speedo_shine_wrist.jpg?itok=VEw5xrrd', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/speedo_shine_wrist.jpg?itok=egra3wyY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/speedo_shine_wrist.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Misfit Wearables släpper en ny version av Shine tillsammans med Speedo.

De flesta aktivitetsband fokuserar på löpning och promenader, men det är få produkter som klarar att mäta simning på ett bra sätt. Speedo Shine är en uppdaterad variant av den ursprungliga Misfit Shine med boett i aluminium och ett tunnare vattentåligt armband. Bandet håller koll på antalet avverkade längder och kaloriförbrukningen för den simmade distansen, men fungerar också för de sporter som gamla Shine klarade – bland annat löpning, cykling och promenader.

Speedo Shine har ingen vanlig display, utan använder en cirkel av 12 lysdioder för att indikera status. Rörelsesensorn består av en treaxlig accelerometer, men det finns ingen inbyggd gps. Shine är inte laddningsbar utan drivs av ett CR2032 knappcellsbatteri som uppges klara 6 månaders normal användning. Kommunikationen med mobilappen sker via Bluetooth Smart (Low Energy), så Speedo Shine fungerar med de flesta aktuella Androidmobiler och med Ios-enheter från Iphone 4S och framåt.

Den vanliga Misfit Shine kostar cirka 900 kr och Speedo-versionen väntas bli någon hundralapp dyrare när den släpps vid månadsskiftet.

Källa

Bilder