https://www.mobil.se/nyheter/nytt-gear-vr-headset-s-gs-f-extremt-h-g-pixelt-thet
563590
Nyheter
Slut på VR-illamående?

Nytt Gear VR-headset sägs få extremt hög pixeltäthet

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/gear%20vr%20pa%20huvudet%202.jpg?itok=1POmWQ4A', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/gear%20vr%20pa%20huvudet%202.jpg?itok=N0ir918p', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/gear%20vr%20pa%20huvudet%202.jpg', w: 1941, h: 1353, title: ' ' },]
Nästa Gear VR-headset från Samsung sägs vara fristående och inte smartphone-baserat. Dessutom sägs det bjuda på en imponerande pixeltäthet.

Samsungs Gear VR-headsets har alla hittills varit smartphone-baserade och nyttjat både telefonernas processorer och skärm. Men en ny version av Gear VR, som är helt fristående, sägs nu vara på gång. Det hävdar den koreanska nyhetskällan Naver, som hänvisar till anonyma källor hos Samsung. Och om uppgifterna i övrigt stämmer, så handlar det om ett mycket imponerande stycke hårdvara, inte minst då pixeltätheten för den inbyggda OLED-skärmen sägs ligga på hela 2 000 ppi. 

Fem gånger högre än HTC Vive

För att sätta den typen av pixeltäthet i perspektiv kan man jämföra med Oculus Rift eller HTC Vive, vars pixeltäthet ligger på 460 ppi. Sonys senaste flaggskeppsmobil Sony Xperia XZ Premium som skryter med en 4K-skärm har en pixeltäthet på 807 pixel per tum. Med en pixeltäthet på den nivå ryktena om nästa Gear VR talar om slipper man många av de tråkiga bieffekter som kan uppstå vid konsumtion av VR-innehåll, som till exempel yrsel eller illamående. Faktum är att allt över 1 000 ppi sägs råda bot på den typen av problem. 

Liknande rykten tidigare

Redan i mars dök uppgifter av liknande karaktär upp. Den gången sades Samsung ha ett Gear VR-headset på gång med en pixeltäthet på 1 500 ppi. Huruvida ryktena gällde samma enhet som de färska uppgifterna handlar om är oklart. Det är också oklart när det nya headsetet kan vara aktuellt att presenteras, men spekulationer om ett offentliggörande i samband med IFA-mässan i höst är i full gång. 

Relaterade artiklar