Handskrift direkt i gränssnittet

Nytt i Ipad OS 14 – Mycket nytt för Apple Pencil

Viktigast i nya Ipad OS 14 som kommer i höst är framförallt nyheter kopplade till Apple Pencil.

Publicerad Uppdaterad

Det märks att den senaste verisonen, ja den första, var ett stort steg och nyheterna i version 14 är färre. Mest handlar de om Apple Pencil. 

Med en Apple Pencil kan du nu hantera handskriven text mer på det sätt man kan hantera text skriven med tangentbord. Det blir alltså enklare att redigera, flytta runt text och så vidare. Ipad OS 14 kan identifiera handskriven text och genom att markera handskriven text kan du kopiera in den som redigerbar text i till exempel Mail, Pages eller eller i ett meddelande. 

Du kan även använda pennan för att skriva i gränssnittet i Ipad OS, på platser där du skulle använt tangentbordet. Det är bara att skriva med pennan direkt i adressfältet i Safari eller genom att söka. Skriver du handskriven text för att till exempel minnas ett telefonnummer kommer IPad OS även tolka det så att du kan klicka där för att direkt ringa. 

Gärnssnittet i Ipad OS har utvecklats med en sidomeny där du i till exempel Bilder, Filer och andra appar får genvägar till vänster och kan ägna dig åt ditt innehåll på resten av skärmen. Det här gör även att du kan till exempel dra och släppa bilder till sidomenyn för att addera dem i ett album som finns där.

Ipad OS 14 får så klart även de nyheter Apple presenterade för Ios 14 och Iphone. Dit räknas widgets i nya format, nya Siri och att varken Siri eller inkommande samtal nu tar över hela skärmen.