Kvarskatt eller restskatt?

Nytt rekord i deklarerande – öppet nu via sms, app och mobil

Deklarationstjänsten öppnade 15 mars, och rekordmånga kastade sig över möjligheten att deklarera direkt.

Publicerad Uppdaterad

Det blev ett nytt rekord i att deklarera på dag ett. Det säger Skatteverket i ett pressmeddelande. Fram till midnatt var det 1 135 000 personer som hade deklarerat redan första dagen, jämfört med 1 040 000 motsvarande förra året.

”Alla har kunnat logga in och titta på sin deklaration från den 8 mars i år och har alltså redan haft en vecka för att gå igenom deklarationen. Vi hade också rekord på antalet personer som fick deklarationen till sin digitala brevlåda i år. Det har säkert bidragit till att rekordmånga deklarerat första dagen”, säger Jan Janowski som är deklarationssamordnare på Skatteverket. Janowski upplyser också om att ”anmäla bankkonto för utbetalning ifall det inte redan är gjort.”

Totalt är det 8,2 miljoner personer som ska deklarera i år, och den som gör det utan några ändringar eller tillägg före 31 mars kan få eventuell skatteåterbäring redan den 5-8 april. 

Det går att godkänna sin deklaration med telefon eller dator, genom att sms:a, ringa eller deklarera i e-tjänsten eller Skatteverkets app. Mer om hur du gör hittar du på Skatteverkets hemsida.

Källa