Arbetare uppges lämna produktionen

Nytt utbrott av covid drabbar Iphone

Apple kan drabbas av ytterligare bakslag i Iphone-produktionen på grund av covid.

Publicerad Uppdaterad

Foxconn är Apples främsta montör av iIpone, och deras anläggning i kinesiska Zhengzhou är en produktionsanläggning med cirka 300 000 arbetare. Förra veckan bekräftade Foxconn att anläggningen hade drabbats av ett covid-utbrott. Även om man inte sade hur många som smittats uppgav man att situationen var under kontroll med ett litet antal smittade, samt att produktionen var relativt stabil. Man ska dessutom ha tagit hjälp av kinesiska myndigheter för att hantera situationen.

Nu rapporterar The Wall Street Journal om en helt annan situation som beskrivs som ett kaos där rykten säger att det kan handla om 20 000 smittade bara på den fabriken. I två veckor har det varit en ”lock-down” där personal bara har fått röra sig mellan arbetet och hemmet, men nu hävdas att situationen har blivit så kaotisk att många vägrar gå tillbaka till anläggning medan andra har lämnat sina tillhörigheter och lämnat området. Foton som delats på sociala medier som geotaggats nära Foxconns anläggning visar grupper av människor med resväskor och ryggsäckar som lämnar området genom att promenera på motorvägar och över odlingsmarker.

Beroende på vilken version som bäst överensstämmer med verkligen kan det i olika grad komma att påverka Apples produktion av Iphone, inte minst då anläggningen i Zhengzhou producerar en majoritet av de populära Iphone 14 Pro-modellerna.

Källa