Officiell inbjudan avslöjar mer om LG G6

Vi har nu fått den officiella inbjudan till LG:s presentation av LG G6.

Publicerad Uppdaterad

Lanseringen av LG G6 sker klockan 12 den 26 februari i Barcelona, dagen innan den stora mobilmässan drar igång officiellt. 

Tunna kanter
I sin inbjudan bekräftar LG förutom namnet LG G6 även att telefonen ska ha stor skärm, men ändå ha ett smidigt format. Det handlar alltså om en telefon med exceptionellt tunna ramar kring skärmen. Den slogan som LG använde för föregångaren LG G5 “Life´s good when you play more” lever kvar trots att LG G6 sägs ta en annan väg än föregångaren och avstå de olika moduler som fanns till LG G5, något som varit ett misslyckande försäljningsmässigt. 

Rykten sedan tidigare
Tidigare rykten gör gällande att LG G6 blir vattentät och att skärmen på 5,7 tum ska få storleksförhållandet 9:18 vilket gör den mer långsmal än andra mobiltelefoners skärmar. Detta såg vi även På Xiaomi Mi Mix och det är en följd av att telefoner med så smala kanter annars känns för breda. Ryktet och läckta bilder påstår vidare att baksidan får de dubbla kameror vi känner igen från LG G5 och LG V20 samt under dessa på baksidan en fingeravtryckssensor.

Fler lanseringar
Utöver LG har Nokia, Huawei, Samsung och Lenovo presskonferenser på söndagen den 26 februari medan till exempel Sony har sin dagen efter på måndagsmorgonen.