Inbjudan med märkligt fokus

Officiellt: Samsung presenterar Galaxy Note 10 den 7 augusti

Precis som tidigare rykten gjort gällande så väljer Samsung att offentliggöra sin nya telefon Galaxy Note 10 i samband med ett event i New York den 7 augusti.

Publicerad Uppdaterad

Om lite drygt en månad är det dags för ännu ett Unpacked-event, och den här gången kommer Samsung att visa upp den nya versionen av Galaxy Note, en telefon som förvisso inte är företagets mest sålda, men som har en extremt trogen skara fans, och som inte sällan bjuder på extra allt. Samsung brukar offentliggöra sina nya Galaxy Note-enheter i augusti, så att offentliggörandet av Galaxy Note 10 sker den 7 augusti är knappast någon skräll, och dessutom är det ett datum som det cirkulerat rykten om tidigare. Evenemanget kommer att äga rum på Barclays Center i Brookly, New York, det vill säga samma plats som man valde för offentliggörandet av förra årets Galaxy Note 9.

På den inbjudan som nu skickats ut ser man spetsen av styluspennan S-Pen samt ett – trumvirvel – ett kamerahål. Och visst, att Galaxy Note 10 lär få ett kamerahål i stil med det som finns på Samsungs Galaxy S10-telefoner var förvisso väntat, men att puffa för det i en inbjudan känns onekligen lite torftigt. Det kan förstås också vara en indikation på att man inte vill avslöja det största nyheterna redan på förhand. Obekräftade uppgifter har gjort gällande att Samsung kommer att släppa flera versioner av Galaxy Note 10, åtminstone en ordinarie version med en skärmstorlek på 6,3 tum samt en plusvariant med 6,8-tumsskärm och 5G-stöd. Det har även förekommit uppgifter om hela fyra varianter. Samsung brukar normalt sett släppa sina Note-telefoner ett par veckor efter offentliggörandet, och således lär Note 10 dyka upp i butikerna någon gång i mitten av augusti. 

Läckta bilder som TechTalkTV publicerade under gårdagen och tydliggör i klippet nedan visar en telefon med ett kamerahål centrerat i toppen av skärmen. Den tycks alltså inte få dubbla selfiekameror som S10 Plus har, men har i övrigt en hel del likheter med just S10-serien så klart. Bilderna avslöjar även att telefonen släpps i en Galaxy Note 10 Plus-version, men avslöjar ytterst lite i övrigt. På baksidan ser det ut som vi får tre kameror samt troligen även en så kallad TOF-kamera för djupmätning. Med Galaxy Note 9 introducerade Samsung en mer fristående S-Pen som kunde fungera som fjärrkontroll till telefonen, men denna gång är det oklart om pennan får någon stor uppgradering jämfört med tidigare. Inbjudan är dock tydlig med att pennan som ju definierar Note-serien finns kvar som tidigare.

Källa