Europeisk entré 25 februari

Officiellt: Xiaomi 14 Ultra släpps globalt – Specifikationer och bilder bekräftade

Xiaomi har via sociala medier släppt både bekräftade specifikationer och de första officiella bilderna av Xiaomi 14 Ultra. Detta inför lanseringen den 25 februari.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi bekräftar att Xiaomi 14 Ultra släpps globalt den 25 februari och att den inan dess, redan den 22 februari lanseras i Kina. Det blir alltså inte bara Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro som vi får titta närmare på när Xiaomi lanserar den 25 februari i Barcelona. 

Via sitt Weibo-konto har Xiaomi gått på djupet i specifikationerna och bekräftar att Xiaomi 14 Ultra får en huvudkamera med entumssensor från Sonys nya sensorfamilj Lytia. I denna så kallade stackade sensor ligger pixlarnas transistorer i ett separat lager istället för i samma lager som pixlarna och det här gör att pixlarna storlek kan ökas. Kameran får mindre brus, bättre dynamiskt omfång. Läs mer om mobilernas kamerasensorer här. Den här kameran har enligt Xiaomi variabel slutare hela vägen till f/1.63. Utöver huvudkameran finns även två 50 megapixlare med 3,2x optisk zoom respektive 5x, den senare med periskopzoom. 

Periskopkamerans slutare är förbättrad jämfört med förra årets Ultra som inte lanserades i Sverige och det bör ge extra bra egenskaper i mörker. Även fjärde kameran på baksidan ska vara på 50 megapixel och det handlar då om vidvinkelkameran. 

Samtidigt som vi fick dessa specifikationer bekräftade visade även Xiaomi upp de första officiella bilderna av telefonen. De kan du se nedan eftersom de postats på Xiaomi-grundarens officiella X-konto (tidigare Twitter). 

Bildspel Xiaomi 14 Ultra